MSN-generatie - Reisverslag uit Guadalajara, Mexico van Michael Balvers - WaarBenJij.nu MSN-generatie - Reisverslag uit Guadalajara, Mexico van Michael Balvers - WaarBenJij.nu

MSN-generatie

Door: Michael

Blijf op de hoogte en volg Michael

10 Augustus 2006 | Mexico, Guadalajara

“Things here are not necessarily wrong...they’re just DIFFERENT,” aldus het amerikaanse miepje dat ons in onvervalst texaans accent moest gaan behoeden voor een cultuurschok. Nou…dat dingen anders zijn dan in Nederland dat klopt wel, gelukkig maar eigenlijk :). Neem school bijvoorbeeld. Voor degene die de tv-serie ‘ Heartbreak high’ kennen....zo gaat het er hier op de uni aan toe (voor degene die dat niet kennen: denk aan een willekeurige highschool uit een Amerikaanse film). Op zich prima, supergezellig, met zn allen eten in ‘the cafeteria’ enzo....maar je krijgt ook weer met dingen te maken als bijvoorbeeld ‘de bel.’ Kreeg ineens weer akelige flashbacks van Harald Bosch (maatschappijleer docent VLC) toen ik me naar het lokaal begaf om daar naar een twee uur durende monoloog te luisteren van een ongetwijfeld briljante docent. Ik scheen overigens niet de enige te zijn die af en toe problemen had met concentreren; Bianca moest ik op een gegeven moment een por geven waarop ze haar ogen opendeed en verschrikt om zich heen keek en voorin de klas zat een Mexicaans meisje zeer druk te msnen. Toppunt van de msn generatie jah....msnen en emailen in klas!!! Dat kan hier omdat er over de gehele campus een wireless netwerk is en bijna iedereen over een laptop beschikt. Over anders gesproken….

Overigens is niet alles saai en al het onderwijs een paar niveaus lager dan dat we in Nederland gewend zijn, helemaal niet zelfs. Mijn twee vakken die in het Spaans zijn zijn reuze interessant…vooral omdat het echt een uitdaging qua taal is. Een vak was extra uitdagend toen bleek dat het om een vak in engineering ging...over hoe je robots moet programmeren en hoe je bepaald welke machines het best bij je productieproces passen. Op zich leek me dat wel leuk....robots programmeren etc, maar zonder enige materialenkennis en kennis van de natuurkunde bleek dat toch wat moeilijk. Dat vak heb ik dus gewisseld jammergenoeg. Waar ik overigens het meest naar uit kijk is mijn interschip. Ik heb nu twee gesprekken met de coördinator gehad en ze gaat proberen me een job bij DHL te bezorgen. Dat zou echt gaaf zijn!!!

Goed...genoeg over de uni....dat zal vanaf volgende week wel wat interessanter worden als de introductiepraatjes afgerond zijn. Om bij de onderwerp ‘different’ te blijven: ons appartement! Voor 200 euries heb je in NL een bezemkast, hier krijg je een appartement met binnentuin (incl. palmboom ;)), security, twee badkamers, droger etc etc..... De uiteindelijke sleuteloverdracht is dan ook goed gevierd. Minpuntje was wel dat wanneer we thuiskwamen van een avondje wreed stappen, ik ontdekte dat mijn bedbank een soort schommelstoel is. Het heeft namelijk aan een kant geen pootjes waardoor je dus op de grond knalt als je aan die zijde gaat liggen, plus het heeft een hoogteverschil op de een of andere manier wat voor gegarandeerde zeeziekte zorgt. Met al mijn technisch vernuft èn leatherman ben ik het monster te lijf gegaan, maar heb de strijd uiteindelijk toch verloren.....morgen komt er gelukkig een nieuw bed.

Wat doe ik hier overigens nog meer behalve school? Beetje relaxen, stappen met de ozzies en andere exhangestudenten en zinloze maar o zo leuke gesprekken houden met de andere bewoners van ons complex, taxichauffeurs en mijn Mexicaanse amigo Oscar. Mn spaans gaat dan ook alweer veel beter dan twee weken geleden...kijken of ik mijn buitenlandse accent kan lozen in dit half jaar :)

Conclusie, ik vermaak me hier prima en ik hoop dat dat ook voor jullie geld!

Hasta pronto,

Miquel

• 24 Augustus 2006 - 11:15

Jose:

Hai lieverd,
    Eindelijk een berichtje van ons had nog geen tijd gehad is na de vakantie allemaal erg rommelig heb dus nu pas je verhalen gelezen, wat lekker dat t allemaal zo goed gaat he? wij hebben vanavond een rotklus te doen Tess in laten slapen, gaat helemaal niet goed met d'r en voordat ze echt er door heen zakt en nog meer pijn gaat krijgen moeten we er wat aan doen maar we hebben vorige week een maatje voor d'r gehaald we dachten dat t nog wel zou duren voor we de beslissing moesten nemen,helaas, dus hebben we toch nog 1 hond, genaamd Bob, een lieverd, maar tis wel dubbel. Nou Mike je hoort weer van me en ik ga nog ff naar die andere site om wat meer fotos te bekijken, dikke knuffels van ons allemaal, gr Jose

• 12 Augustus 2006 - 15:08

Ingrid En Shan:

Hoi Mike
    We zijn blij te horen dat t goed met je gaat en dat je t zo naar je zin hebt. Hier gaat alles ook steeds beter.Shanna gaat vooruit al kost t nog wel ff.. tijd. We scheuren regelmatig met de rolstoel rond!Mike we blijven je verhalen lezen erg leuk, kus ons

• 12 Augustus 2006 - 08:13

Buuf:

Hey het is wel leuk om via jou in mexico te lezen hoe het met de buurtjes in calgary gaat.Zo te lezen woon jij daar riant en kun je niet meer wennen op een kamertje in Holland. Groetjes diana

• 11 Augustus 2006 - 20:48

Kaat En Pp:

das nog eens decadent hey zit ik hier vanaf calgary een berichtje naar je te typen:)maar wel leuk om weer een verhaaltje van je te lezen en helemaal fijn om te lezen dat je het erg naar je zin hebt, ik kan dus ook niet wachten dat we ook bij jou op bezoek komen in dec.Veel plezier verder, dan proberen wij dat ook te hebben (alsof dat zo moeilijk is:))gaan zo de stad calgary bezoeken met tim en bas xx

• 23 Augustus 2006 - 21:13

Villa:

je houd je woord niet daar hou ik natuurlijk niet van he!! mensen die liegen dat is het uitschot van de wereld. daar moet je dus maar eens snel aan gaan werken jongeman. anders zwaait er wat. kom ik je ff een pak op je mexicaanse valie geven! maar ik ben dus weer thuis en jij heb je cadeau gehad en zelfs uit kunnen pakken ;) maar nu ik weer thuis ben betekend dat ik weer met kloteweer opgescheept zit en me moet vervelen. dus hup met je luie reet van die campus af er zijn belangrijkere dingen op de wereld dan studeren. voortplanten is daar een van ;);) :D hehehe (ja ik weet het mijn geest is rot)
    maar adios anciano mujerzuela ;) en hasta la pasta dit was de villa

• 11 Augustus 2006 - 19:06

Simon:

Hee (ex)foet,

Zo te lezen gaat alles weer muy bien! Hier is het baggerweer, maar dat had je vast al gehoord. Heb je Lisette trouwens al ontmoet? Mucho suerte met Mexico!! Ciao (wat zeggen ze daar eigenlijk?), Simon

• 10 Augustus 2006 - 23:44

Freek-jan De 3 8/4e:

he ouwe sjaggeraar,
    zal ik jou eens vertellen dat wij het nog beter hebben. wij hebben namelijk de hele 6e verdieping voor ons zelf dat houd in. keuken, wasmachine en droger 3 badkamers (per badkamer 4 wc's 2 douches en 1 bad) een woonkamer, draadloos internet, 2 liften en last but not least 33 kamers. dat zijn 66 bedden. haha dus het kan altijd beter ;) maar in ieder geval. de ouwe vandagen zijn vandaag goed aangekomen en ze hebben dus mazzel dat ze direct vlogen anders hadden ze via heathrow gemoeten en dat had niet helemaal gegaan vanwege die tandpasta terroristen. de groete in ieder geval van ze. en lief zijn he.
    hajeee, freek-jan de 3 8/4e

• 11 Augustus 2006 - 09:10

Jo'tje:

Hi Mikey, leuk verhaaltje weer!!Ik heb besloten ook maar naar Mexico te komen..200 euri voor zo'n huis..doe ik toch echt verkeerd hier in A'dam!! Kus vanuit een regenachtig Nijmegen (ik ben een weekendje op de boerderij bij Eef..:-))!! Jo en Eef

• 10 Augustus 2006 - 22:48

Eddy:

Hey Mikus! mooi verhaal weer! goed om te horen dat het zo lekker gaat! Ik heb hier net met jochem gegeten, was leuk om weer wat verhalen uit te wisselen! jammer van dat vak... klinkt juist erg interessant!
    groetjes vanuit een regenachtig holland!

• 22 Augustus 2006 - 19:31

K:

waar blijven de foto's en het nieuwe verhaal kerel, met smart wachten we op nieuwe spannende en sappige verhalen ;)vanuit mexico, komt waarschijnlijk ook omdat het hier nu niet bepaald lekker weer is dus wat tropische berichten zijn welkom, dus kom op en klim in je schrijversrol en verblijd ons met wat nieuws

• 14 Augustus 2006 - 19:23

Dianne:

Hola!
    Je hebt het weer lekker voor elkaar he Mike... Ik vermaak me hier toch echt iets minder op dit moment. Regen is niet echt inspirirend in augustus... X

• 21 Augustus 2006 - 17:26

Diana:

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en momenteel regent het net zo hard als toen je 18 werd.Het staat alleen niet blank, Zaterdag met je ouders heerlijk wezen eten en alvast geproost om jou en mijn verjaardag. Fijne dag en groetjes weer

• 21 Augustus 2006 - 16:05

Ton En Jolanda:

Hoi Mike,
    Gefeliciteerd met je 22e verjaardag.We zullen vanavond op je proosten en neem er zelf ook 1. Proost!!!!

• 21 Augustus 2006 - 05:28

Marieke (zus Bianca):

Gefeliciteerd met je verjaardag!! Maak er gezellig dag van...
    Groetjes Marieke

• 21 Augustus 2006 - 12:01

Bas:

Kerelvent,gefeliciteerd met je 22e verjaardag!!! Zal een biertje op je drinken vanavond!
    Maaruh op je 22e niet meer aan Harald denken, is niet bevordelijk voor de gezondheid ;)
    Maak dr een leuke dag van...btw ben benieuwd naar je nieuwe belevenissen ghehe. Spreek je snel mikus en wat mij betreft tot in december!
    Groeten

• 20 Augustus 2006 - 07:14

Paul En Martina:

Hoi Mike, Zo we zijn weer bij. We hebben al je verhalen gelezen en de foto\'s bekeken. Je zit in goed gezelschap neef! Hierbij willen we je voor morgen alvast van harte feliciteren met je verjaardag. Maak er een gezellige dag van.

Groetjes uit Uithoorn

Paul, Martina Sjoerd en Tamara

• 16 Augustus 2006 - 08:54

Opa:

Gelezen datje bed een ramp is wij komen wel een ander brengen ik en oma komen op de fiets naar je toe net als in china.mike we blijven je volgen.
    kan je nog een klusjesman gebruiken als je directeur van DHL bent>

• 16 Augustus 2006 - 19:09

Ton En Jolanda:

Hoi Mike,
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt.Zo te lezen maak je al carriere, op het kamervlak! Ben benieuwd wat voor penthouse je in NL gaat vinden.En wat het buitenlandse accent betreft; is niet zo erg hoor, anders versta ik je niet meer.

• 16 Augustus 2006 - 20:15

Het Is "ïk":

weer terug in dat kleine kikkerlandje moet ik toch nog even een verhaaltje kloppen. had ik al verteld dat we een grizly beer met twee jongen hebben gezien?!! echt fantastisch joh dus mocht je een keer niet weten waar je volgende reis naar toe moet (hoe decadent he!!;))dan kan ik je zeker canada aan bevelen ook al omdat het eten er beter is dan in mexico:p.Ik hoop dat je snel weer een nieuw verhaal tikt want het is zo leuk om te lezen een hele dikke knuffel van ons

• 17 Augustus 2006 - 10:55

Peter En Jenny Claassen Ouders Bianca:

maar goed dat er iemand is die bianca af en toe wakker houd en een vriend in het verre mexico is
    is voor ons een hele geruststelling maak er een fijne tijd van met jullie groepje daar!!

• 17 Augustus 2006 - 11:38

PP:

Ik moet het toch effe kwijt; dat jij als zoon van een echte techneut en klusjesman en bovendien ook nog in het bezit van een echte leatherman dat bed niet de baas kon.
    Ik kan gratis adviezen geven
    Hahaha

• 17 Augustus 2006 - 20:00

Paul Balvers:

Hoi Mike,
    We zijn net weer terug uit Frankrijk. Alles goed gegaan met de sleurhut. We hebben wel zitten zweten, want we zaten midden in de bergen. Het weer was niet echt goed en we zaten ook erg afgelegen. Dat betekende dus gassen met de Opel door de bergen om wat te zien. Hou je goed en we lezen je verhalen.

Groetjes uit Uithoorn

Paul, Martina, Sjoerd en Tamara

• 19 Augustus 2006 - 09:11

Lieke (vriendin Bianca):

Wat leuk om ook jouw verhalen te lezen, krijgen we toch andere verhalen dan van Bianca! HAHA! In slaap vallen tijdens de les! Heerlijk! Maar goed heel veel plezier daar en let je goed op Bianca??

Groetjes Lieke

• 20 Augustus 2006 - 22:08

De Kaat:

het is hier nu 0:05 en je bent dus nu 22 geworden van harte gefeliciteerd mike maak er een speciale dag en een heel mooi jaar van dikke kus karin en bas

• 20 Augustus 2006 - 18:52

Ouders Van Bianca:

we willen je hartelijk feliciteren met je 22 ste verjaardag morgen.maak er een fijne dag van wordt samen met bianca niet te zat

• 01 Oktober 2006 - 07:31

Paul En Martina:

Hoi Mike,
    Ben weer helemaal bij met het lezen van je verhalen. Ik wou dat ik in Mexico zat. Kun je niet voor weinig een knappe suite in het hotel regelen?
    Nou man veel plezier. Doe iedereen de groetjes vanuit Uithoorn

Paul, Martina en een kus van Sjoerd en Tamara